Go to content
Attention:

AFM Portaal en AFM-website niet bereikbaar komend weekend

Vanaf vrijdag 4 oktober 21.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is het AFM Portaal niet bereikbaar. Vanaf zaterdag 5 oktober 06.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is de AFM-website niet bereikbaar.

Nieuws 30/09/24

Publicatie herziene beleidsregel Informatieverstrekking

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de beleidsregel Informatieverstrekking herzien. De aanleiding hiervoor zijn nieuwe interpretaties van een aantal wettelijke normen en veranderde regelgeving voor informatieverstrekking. De beleidsregel is onder meer aangevuld met een hoofdstuk over pensioen.

 

Beleidsregel helpt voldoen aan wet- en regelgeving

In 2013 en 2018 hebben wij onze interpretaties van de wettelijke normen voor de informatieverstrekking over financiële producten en diensten in de beleidsregel Informatieverstrekking opgenomen. De beleidsregel Informatieverstrekking geeft marktpartijen meer inzicht en helpt hen te voldoen aan de wet- en regelgeving. In de herziene versie van de beleidsregel zijn interpretaties toegevoegd en geactualiseerd. Dit geldt vooral voor open normen zoals correct, duidelijk en niet-misleidend. Daarnaast is de beleidsregel aangevuld met een hoofdstuk over pensioen. Hierin staan de toezichtinterpretaties over de normen correct, duidelijk, evenwichtig en tijdig.

Feedback statement consultatie

Eerder dit jaar hebben wij de herziene beleidsregel geconsulteerd met de sector. Wij hebben vier reacties ontvangen. Door deze reacties konden wij de beleidsregel nog duidelijker maken. In het ‘feedback statement’ (pdf, 300 kB) leggen wij uit hoe de opmerkingen en aanbevelingen zijn verwerkt.

Heeft u vragen over de herziene beleidsregel of het feedback statement? Dan kunt u die stellen via vragen.informatieverstrekking@afm.nl of via het AFM ondernemersloket.

 

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.