Go to content
Attention:

AFM Portaal en AFM-website niet bereikbaar komend weekend

Vanaf vrijdag 4 oktober 21.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is het AFM Portaal niet bereikbaar. Vanaf zaterdag 5 oktober 06.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is de AFM-website niet bereikbaar.

Royal Imtech N.V.

Royal Imtech N.V.

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 26 apr 2007 - 09:09
Statutaire naam Royal Imtech N.V.
Titel overname Peek Traffic een feit
Bericht overname Peek Traffic een feit Gouda, 26 april 2007 - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat de voorgenomen overname van Peek Traffic Holdings B.V., een technische dienstverlener en “system integrator”, gespecialiseerd in totale mobiliteits-oplossingen op het gebied van Intelligente Transport Systemen, dynamisch verkeersmanagement, verkeersveiligheid, verkeershandhaving, milieu en openbaar vervoer, definitief is afgrond. Het Duitse Bundeskartellamt heeft zijn goedkeuring aan de overname gegeven. Met de overname verkrijgt Imtech een sterke positie in de inframarkt in West Europa en een basispositie in de Oost-Europese markt. De overnamesom (exclusief schulden) bedraagt circa 80 miljoen euro die in contanten wordt voldaan. De overname past in de Imtech-strategie van verdere internationale groei in de Europese Inframarkt en levert een directe bijdrage aan de winst per aandeel. Synergie tussen de activiteiten van Imtech en Peek Traffic is er op de volgende gebieden: • De activiteiten vullen elkaar uitstekend aan binnen de groeiende markt van mobiliteit, mede door de sterke marktposities van beiden (samen circa 265 miljoen euro aan opbrengsten met 2.200 infra-specialisten). • Sterke positie voor ontwikkeling en uitvoering van integrale (totaal)projecten in Europa. • Een ideale combinatie voor geavanceerd projectmanagement, intelligente mobiliteitsoplossingen, ICT en uitvoeringscapaciteit bij grote (onderhouds)projecten in PPS-verband en bij Asset Management contracten. • Een aantrekkelijke partner voor verschillende overheden door het aanbieden van hightech totaaloplossingen.