Go to content
Vlag van de Europese Unie  bij het parlement in Brussel
Nieuws 06/09/24

Het ministerie van Financiën, DNB en AFM: aanbevelingen voor de herziening van het prudentieel raamwerk voor beleggingsondernemingen

In het licht van de IFR/IFD Review doen het ministerie van Financiën, de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) gezamenlijke aanbevelingen voor de herziening van de Investment Firms Regulation (IFR) en de Investment Firms Directive (IFD).

De IFR/IFD vormen het prudentieel raamwerk voor beleggingsondernemingen in de Europese Unie (EU). Alhoewel de IFR/IFD in algemene zin goed functioneren zien het ministerie van Financiën, de AFM en DNB de noodzaak om verscheidene elementen van het prudentieel raamwerk te versterken. In het bijzonder dient een herziening van de IFR/IFD ertoe te leiden dat de risicogebaseerde benadering van het raamwerk wordt verbeterd, een gelijk speelveld voor beleggingsondernemingen actief binnen en buiten de EU wordt geborgd, regelgevingsarbitrage wordt voorkomen, en de proportionaliteit en duidelijkheid van governancevereisten toenemen.

De aanbevelingen zijn te vinden in het gezamenlijke non-paper (pdf, 100 kB) ‘Investment Firms Regulation and Directive (IFR and IFD) Review’ van het ministerie van Financiën, de AFM en DNB.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.