Go to content
Nieuws 18/09/24

AFM-bijdragen op Eurofi Financial Forum in Boedapest

Tijdens het Eurofi Financial Forum op 11, 12 en 13 september 2024 in Boedapest is gesproken over de verschillende uitdagingen en mogelijkheden waar de EU financiele sector voor staat. AFM-bestuurder Jos Heuvelman en Robert Mosch (Hoofd Public & Regulatory Affairs) spraken onder andere over de Capital Market Union (inclusief de beoogde stap naar T+1 settlement), behoefte aan verdere EU harmonisering in regelgeving en toezicht en de noodzaak van pensioenhervormingen in Europa.

Eurofi brengt elk halfjaar Europese beleidsmakers, marktpartijen en verschillende toezichthouders samen om de belangrijke ontwikkelingen op de Europese financiële markten, Europese regelgeving en financieel toezicht te bespreken.

Paneldiscussie

Jos Heuvelman modereerde een panel over de pensioen sector en had de titel: Pension gaps: what more can the EU do? Robert Mosch nam deel aan een panel over Post-trading in the EU: T+1 next steps, further harmonization efforts. Elk van de panels gaven goede inzichten over deze belangrijke issues voor Europese financiele markten. Beide AFM'ers hebben ook bijdragen geleverd aan het magazine van Eurofi over de bovenstaande onderwerpen.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.