Go to content
""
Artikel 09/07/24

Vijfde Platform pensioentransitie: tijdig informeren en andere onderwerpen

Tijdens het Platform pensioentransitie op 25 juni bespraken DNB en de AFM met vertegenwoordigers uit de pensioensector aandachtspunten en dilemma’s in de pensioentransitie. Daar hebben wij onder meer stilgestaan bij de informatie die deelnemers in het jaar na invaren moeten ontvangen en het tijdig informeren van deelnemers bij aanpassingen van het pensioen.

De Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars brachten twee bespreekpunten in: de transitie van een DC-regeling naar een DC-regeling en daarnaast onduidelijke eisen aan de flexibele premieregeling en het gebruik van shoprecht. Verder is stilgestaan bij de status en focus van invaarmeldingen en partiële beoordelingen bij DNB, de actualiteiten en de opvolging van de bespreekpunten van het vorige Platform. Lees in het verslag wat daarover – en over andere onderwerpen – concreet besproken is.

Kom met ideeën

Na de zomer vindt het volgende Platform pensioentransitie plaats. Zie je als pensioenuitvoerder aandachtspunten of dilemma’s bij de transitie, deel die dan met de Pensioenfederatie of het Verbond van Verzekeraars. Zij bepalen in overleg met hun leden de onderwerpen en geven die door aan de AFM of DNB. Het Platform pensioentransitie komt een aantal keer per jaar bij elkaar en bestaat naast de AFM en DNB uit de Pensioenfederatie, het Verbond van Verzekeraars en 6 pensioenuitvoerders.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.