Go to content
Artikel 09/07/24

Transitiecommunicatie centraal op derde AFM Pensioenevent

Bestuurders en specialisten van pensioenfondsen vormden veruit de grootste groep bezoekers aan het AFM Pensioenevent. Hun favoriet: de workshop over transitiecommunicatie. Het event werd donderdag 6 juni voor het derde opeenvolgende jaar gehouden in Amsterdam. 

Naast een aantal plenaire sessies konden alle aanwezigen (ruim 180) kiezen uit 2 van totaal 6 break-outsessies. De sessie over transitiecommunicatie was veruit het populairst. Daarin was onder meer aandacht voor het transitieoverzicht kort vóór en het transitieoverzicht kort ná het invaarmoment. We verwezen daarbij naar onze 5 uitgangspunten voor transitiecommunicatie.

Ook bestuurders in transitie

De keynote speech was dit jaar van Janka Stoker, hoogleraar leiderschap en organisatieverandering. Zij is gespecialiseerd in leiderschap in tijden van verandering en schreef daar anderhalf jaar geleden met collega Harry Garretsen het boek 'Goede leiders in onzekere tijden' over. Stoker hield de aanwezige bestuurders voor dat ze tijdens de pensioentransitie waarschijnlijk nieuwe vaardigheden moeten ontwikkelen en trainen. Maar hoe ontdek je op welke terreinen je jezelf verder moet ontwikkelen? In onderstaand filmpje gaat Stoker daar kort op in tijdens een interview direct na haar optreden bij het event.

Alsjeblieft accepteer voorkeurscookies om deze video te bekijken.

Janka Stoker op Pensioenevent

Tot 5 juni 2025

De locatie en het moment (begin juni) zijn onze gasten en ook onszelf goed bevallen. Om die reden hebben we het event voor volgend jaar alvast gepland: donderdag 5 juni, opnieuw in Van der Valk Amsterdam Zuidas. Input vanuit de sector is welkom: mail ons op pensioenevent@afm.nl

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.