Go to content
""
Nieuws 19/08/24

Waarschuwing voor oplichtingsmail uit naam AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt voor e-mails die uit naam van de AFM worden verzonden en waarin wordt gevraagd naar bijvoorbeeld SBI-codes en UBO-gegevens. Deze berichten zijn niet afkomstig vanuit de AFM. Wij adviseren ontvangers niet op de e-mails te reageren en vooral niet op weblinks en knoppen in het bericht te klikken.

Er zijn meerdere varianten van de e-mails in omloop. In de oplichtingsmails worden ondernemers aangeschreven met het dringende verzoek om hun SBI-code of hun UBO-gegevens in verband met een controle bij te werken op de website van de AFM. Ook wordt er in algemene zin gevraagd om 'ontbrekende gegevens aan te vullen'. 

De in de e-mail opgenomen weblinks en knoppen verwijzen echter niet naar de website van de AFM, maar naar die van de oplichters. Zorg dat u niet op deze weblinks klikt en/of dat u op een andere wijze uw gegevens aanlevert.

Bekijk hier een afbeelding als voorbeeld van de e-mails die momenteel verstuurd worden, zodat u dit kunt herkennen.

Deze manier van oplichting staat bekend als phishing. Controleer altijd goed de afzender van een e-mail. Eindigt het e-mailadres van de afzender niet op @afm.nl, dan is het bericht nooit afkomstig van de AFM.

Mocht u vragen hebben, of een melding willen maken, neem dan contact op met ons Meldpunt Financiële Markten.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.