Go to content
""
Artikel 09/07/24

Veelgestelde vragen over scenariobedragen

De pensioentransitie kan impact hebben op de manier waarop je scenariobedragen berekent. Hoe ga je daarmee om bij deelnemerscommunicatie?

Pensioenuitvoerders zijn verplicht om deelnemers te informeren over hun pensioen met behulp van scenariobedragen. Dit geldt onverminderd tijdens de pensioentransitie. De scenariobedragen geven de deelnemer immers inzicht in het te verwachten pensioen en de onzekerheid hierin. De deelnemer kan dit inzicht bijvoorbeeld gebruiken voor financiële planning.

Oude of nieuwe regeling

Tijdens de pensioentransitie is er een aantal uitdagingen bij het berekenen van de scenariobedragen. Bijvoorbeeld de vraag of scenariobedragen gebaseerd moeten zijn op de oude pensioenregeling of, voor zover mogelijk, op de nieuwe. Ook het vervallen van de verplichting tot het indienen van een haalbaarheidstoets kan gevolgen hebben voor de berekening van scenariobedragen.

Veelgestelde vragen

Het antwoord op deze vragen vind je op onze webpagina over scenariobedragen, waar je onderaan veelgestelde vragen vindt. Heb je een vraag over scenariobedragen en deelnemerscommunicatie, mail ons op pensioen@afm.nl

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.