Terug

Data science

De AFM heeft de ambitie om een meer technologie- en datagedreven toezichthouder te worden. Kom jij die ambitie vormgeven?

Data science is een relatief nieuw vakgebied binnen de AFM. Vanuit onze ambitie om een technologie- en datagedreven toezichthouder te worden, is het Programma Datagedreven Toezicht gestart.

Datagedreven toezicht

De financiële wereld verandert razendsnel en bij de AFM willen we grip houden op de financiële markten. Dit houdt onder meer in dat we de markten kennen, dat we de belangrijkste risico’s feitelijk kunnen onderbouwen en dat we in staat zijn om proactief en vroegtijdig risicovolle trends te signaleren. Data-analyse kan ons hierbij helpen.

Met het Programma Datagedreven Toezicht laten we de door middel van pilots de kracht van data zien, en delen we successen op het gebied van datagedreven toezicht. Daarnaast heeft het Programma tot doel binnen de gehele organisatie een data 'mindset'  te creëren.

Het programma is een traject van meerdere jaren. In 2016 zijn we gestart met 5 pilots, die ons in staat hebben gesteld een data- en analyseplatform te ontwikkelen. De pilots voeren we samen uit met onze collega’s van toezichtafdelingen, we brengen analisten bij elkaar, nemen elkaar mee in onze werkwijze en leren samen wat noodzakelijk is om datagedreven te werken.

 

Vacatures voor Data science

Azure data engineer

  • Data science
  • Informatie Management & IT
Lees meer

Datamanagement specialist

  • Data science
  • Informatie Management & IT
Lees meer

Studentstage team Retailmonitor

  • Data science
  • Finance & Economics
Lees meer

Informatie delen

Delen via: deel