Go to content
Attention:

AFM Portaal en AFM-website niet bereikbaar komend weekend

Vanaf vrijdag 4 oktober 21.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is het AFM Portaal niet bereikbaar. Vanaf zaterdag 5 oktober 06.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is de AFM-website niet bereikbaar.

Galapagos NV

Galapagos NV

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 18 mei 2012 - 07:29
Statutaire naam Galapagos NV
Titel Galapagos business update
Bericht Mechelen, België; 18 mei 2012 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij op grond van de operationele en financiële resultaten die tot dusver in 2012 zijn behaald, de eerder afgegeven vooruitzichten voor dit jaar handhaaft: meer dan €150 miljoen inkomsten (+30% groei), een verhoogde bijdrage van de service-divisie aan zowel cash als winst, en een positief operationeel resultaat, cash flow en netto resultaat voor Galapagos over 2012. “Naar verwachting zal Galapagos eind dit jaar de resultaten van de Fase IIa trial met ons reumamedicijn GLPG0643 hebben,” zegt Onno van de Stolpe, CEO. “Erkenning van de inkomsten uit de overeenkomst met Abbott voor GLPG0634, in combinatie met verdere inkomsten uit de allianties en wederom een sterke performance van de service-divisie, zorgen voor de verwachte 30% groei van de inkomsten van Galapagos in 2012.” In het eerste kwartaal heeft Galapagos een aantal successen aangekondigd. Er werd een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst met Abbott getekend om de selectieve JAK1 remmer GLPG0634 voor de behandeling van auto-immuun ziektes zoals reuma te ontwikkelen en op de markt te brengen. Voor de rechten verbonden aan deze samenwerking deed Abbott een upfront betaling van $150 miljoen. Bij succesvolle afronding van de Fase II trial in reumapatiënten (aan de hand van vaststaande criteria), zal Abbott het programma licenseren voor $200 miljoen. Daarna doet Abbott alle verdere klinische ontwikkeling en wereldwijde productie. Bij het bereiken van overeengekomen mijlpalen voor ontwikkeling, registratie en verkoop van het medicijn zal Galapagos nog verdere succesbetalingen van Abbott ontvangen die kunnen oplopen tot $1 miljard plus trapsgewijs oplopende dubbelcijfer-royalty's op de netto verkopen. Galapagos houdt co-promotie rechten op GLPG0634 in de Benelux. Verder berichtte Galapagos over het behalen van mijlpalen in de allianties met Servier en Janssen door werk dat afgerond werd in 2011. Ook liet Galapagos weten

Datum laatste update: 06 oktober 2024