Go to content
Ageas (NL) N.V.

Ageas (NL) N.V.

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 16 mei 2012 - 07:43
Statutaire naam Ageas (NL) N.V.
Titel Gereglementeerde informatie - Ageas kondigt Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van ageas N.V. en ageas SA/NV aan
Bericht Ageas kondigde reeds op 29 maart 2012 de vereenvoudiging aan van de juridische structuur. Aan de aandeelhouders wordt voorgesteld om ageas N.V. en ageas SA/NV te fuseren en over te gaan tot een reverse stock split met de verhouding 10 voor 1. Gezien het feit dat het vereiste quorum bij de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV op 21 mei 2012 niet zal worden gehaald, worden aandeelhouders uitgenodigd voor de vergaderingen op 28 juni 2012 in Utrecht en op 29 juni 2012 in Brussel. Belangrijkste elementen van het voorstel: • De fusie: alle activa en verplichtingen van de Nederlandse entiteit ageas N.V. worden overgedragen aan de Belgische entiteit ageas SA/NV en voor elk aandeel ageas N.V. wordt één aandeel ageas SA/NV uitgegeven. Gevolg is dat het aantal aandelen in het bezit van elke aandeelhouder van ageas SA/NV verdubbelt. • Een reverse stock split en een reverse VVPR strip split: na de fusie worden het totale aantal aandelen ageas SA/NV en de VVPR strips gedeeld door 20. Als de omgekeerde splitsing voor een aandeelhouder na de fusie geen afgerond aantal aandelen ageas SA/NV of VVPR strips oplevert, wordt het aantal aandelen en VVPR strips naar beneden afgerond. De resterende fractie wordt in contanten uitgekeerd. Als gevolg van beide hierboven beschreven transacties ondergaan alle aandeelhouders in de praktijk een reverse stock split (op het niveau van de unit) met een verhouding van 10 voor 1.

Datum laatste update: 02 september 2024