Go to content
Attention:

AFM Portaal en AFM-website niet bereikbaar komend weekend

Vanaf vrijdag 4 oktober 21.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is het AFM Portaal niet bereikbaar. Vanaf zaterdag 5 oktober 06.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is de AFM-website niet bereikbaar.

Galapagos NV

Galapagos NV

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 13 mei 2011 - 07:08
Statutaire naam Galapagos NV
Titel Galapagos business update
Bericht Mechelen, België; 13 mei 2011 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij op grond van de operationele en financiële resultaten die tot dusver in 2011 zijn behaald, de vooruitzichten voor 2011 zoals eerder dit jaar afgegeven handhaaft: meer dan €150 miljoen inkomsten voor de groep, een positief operationeel resultaat, positieve kasstroom en een positief netto resultaat over 2011. “Galapagos verwacht aan het eind van het jaar de resultaten van drie klinische studies te kunnen presenteren,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. “Ons business model stelt ons in staat om aan meer dan 50 onderzoeksprogramma’s te werken, waardoor we onze succes kansen vergroten. De cash bijdragen van zowel de service divisie als de farma allianties zorgen ervoor dat Galapagos ook kan investeren in haar eigen programma’s. Dit zorgt voor een voortdurende sterke groei van de inkomsten van de hele groep terwijl we ook winstgevend blijven.” In het eerste kwartaal van 2011 kondigde Galapagos de ontvangst van succesbetalingen aan uit de allianties met Servier en GlaxoSmithKline voor een totaal van €14,5 miljoen voor werk dat in 2010 voltooid werd. Galapagos kondigde ook een overeenkomst met Merck aan waarbij de alliantie op gebied van stofwisselings-, cardiovasculaire- en ontstekingsziekten werd beëindigd. Voor de geleverde resultaten in 2010 ontving Galapagos €12 miljoen van Merck. De alliantiebetalingen van GSK, Servier en Merck werden gerekend tot inkomsten voor 2010, en ontvangen in het eerste kwartaal van 2011. Galapagos kreeg ook een subsidie van €2,7 miljoen van het Vlaamse IWT toegekend voor het bevorderen van haar eigen onderzoek naar antivirale medicijnen. Tijdens de R&D update van 15 april 2011 gaf Galapagos een overzicht van haar R&D portfolio. De interim resultaten van de GLPG0259 Fase II studie rechtvaardigden de voortzetting van dit programma voor reuma niet. De innovatieve opzet van deze studie maakte een vroegtijdige analyse van de werking van

Datum laatste update: 06 oktober 2024