Go to content
Ageas (NL) N.V.

Ageas (NL) N.V.

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 11 feb 2011 - 15:38
Statutaire naam Ageas (NL) N.V.
Titel Ageas en Ageasfinlux verkrijgen een gunstig vonnis van de Rechtbank van Koophandel van Brussel in een zaak ingeleid door enkele houders van FRESH effecten.
Bericht Ageas en Ageasfinlux bevestigen vandaag dat de Rechtbank van Koophandel van Brussel het standpunt van Ageas heeft gevolgd in een zaak ingeleid door twee Luxemburgse fondsen, houders van FRESH, tegen Ageasfinlux en Ageas, beide codebiteuren van de uitgegeven FRESH. De Luxemburgse fondsen vroegen onder meer de nietigverklaring van de 458 FRESH effecten in hun bezit en de terugbetaling van de nominale waarde ervan. Floating Rate Equity-linked Subordinated Hybrid Securities (“FRESH”) zijn obligaties zonder vervaldag met een nominale waarde van 250.000 EUR per obligatie en uitgegeven voor een totale nominale waarde van 1,250 miljard EUR (ISIN codes XS0147484074 en XS0147484314 (144A)). Zij werden in 2002 uitgegeven door Fortfinlux (nu Ageasfinlux), een Luxemburgse vennootschap, om de kapitaalspositie van de vroegere Fortis groep te versterken. De FRESH zijn verplicht converteerbare effecten van Ageasfinlux, met ageas SA/NV en ageas N.V. als codebiteuren. Coupons op de FRESH zijn per kwartaal betaalbaar tegen een variabele rentevoet gelijk aan Euribor op drie maand verhoogd met 135 basispunten. Tot op heden worden de FRESH effecten voor de toepassing van de regelgeving behandeld als niet-innovatieve kapitaalsinstrumenten wegens hun aanzienlijk achtergesteld karakter en hun verplichte omzetting in Ageas aandelen. Het aantal onderliggende aandelen bedraagt 39.682.540. De FRESH hebben geen vervaldag maar kunnen naar keuze van de houder worden omgezet in Fortis (nu Ageas) aandelen tegen een koers van 31,50 EUR per aandeel. De FRESH zullen automatisch worden omgezet in Fortis (nu Ageas) aandelen indien de koers van het Fortis (nu Ageas) aandeel gedurende twintig achtereenvolgende dagen van beursnotering gelijk is aan of hoger is dan 47,25 EUR. Ageas en Ageasfinlux hebben steeds vooropgesteld dat de FRESH effecten rechtsgeldig zijn en dat zij niet succesvol zouden kunnen worden aangevochten voor een rechtbank. In de uitspraak van vandaag wijst de Rechtbank van Koophandel t

Datum laatste update: 28 juli 2024