Go to content
Ageas (NL) N.V.

Ageas (NL) N.V.

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 29 sep 2010 - 07:20
Statutaire naam Ageas (NL) N.V.
Titel Ageas bericht over nieuwe ontwikkelingen in verband met de dossiers die betrekking hebben op de verkoop van de Nederlandse activiteiten van het vroegere Fortis
Bericht Ageas heeft reeds vroeger bericht over haar vordering tegen Fortis Capital Company Limited (“FCC”) en over een mogelijke vordering met betrekking tot de Mandatory Convertible Securities (“MCS”)*. In overeenstemming met haar wettelijke verplichtingen als genoteerde onderneming, wenst Ageas mee te delen dat zij aanwijzingen heeft ontvangen dat de Nederlandse Staat of ABN AMRO Bank N.V. een inkoop overwegen van de in 2007 uitgegeven MCS, met het oogmerk om de conversie van de MCS in Ageas aandelen te verhinderen. Ageas heeft ABN AMRO Bank N.V. en het Nederlandse Ministerie van Financiën ervan in kennis gesteld dat dergelijke inkoop een inbreuk zou betekenen op de contractuele verbintenissen die zijn aangegaan door alle uitgevende partijen, ook Fortis Bank Nederland (Holding) N.V. (thans ABN AMRO Bank N.V.). Op grond van de overeenkomsten die zijn afgesloten, is Ageas van mening dat de MCS niet kunnen worden teruggekocht in contanten, maar enkel door conversie naar Fortis (nu Ageas) aandelen. Ageas onderzoekt alle mogelijkheden om dergelijke inkoop te verhinderen.