Go to content
SNS REAAL Groep N.V.

SNS REAAL Groep N.V.

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 28 jan 2010 - 13:42
Statutaire naam SNS REAAL Groep N.V.
Titel SNS REAAL verkrijgt definitieve goedkeuring van de Europese Commissie voor de kapitaalsteun van de Nederlandse Staat , SNS REAAL obtains definitive approval from the European Commission for State ca
Bericht Vandaag heeft de Europese Commissie (EC) definitieve goedkeuring verleend aan de kapitaalsteun door de Nederlandse Staat aan SNS REAAL. De goedkeuring heeft betrekking op de aankoop door de Nederlandse Staat van € 750 miljoen aan core Tier 1 securities SNS REAAL in december 2008. Van dit bedrag is inmiddels € 185 miljoen teruggekocht door SNS REAAL op 30 november 2009. In december 2008 had de EC de kapitaalsteun aan SNS REAAL al goedgekeurd, onder de voorwaarde dat de levensvatbaarheid (“viability”) van de onderneming werd aangetoond. Hiertoe is een levensvatbaarheidsplan ingediend in Brussel, waarin is opgenomen hoe in de toekomst de kapitaalsteun van de Staat kan worden terugbetaald. Dit plan is nu goedgekeurd. “Wij zijn blij met de goedkeuring door de Europese Commissie van ons levensvatbaarheidsplan. Het stelt SNS REAAL in staat, in haar huidige vorm, haar strategie uit te voeren, gericht op het winnen, helpen en houden van klanten, op kostenreductie, het uitfaseren van onze internationale vastgoedfinancierings- activiteiten en op het versterken van onze kapitaalbasis. Het blijft ons streven om, in de loop van de tijd en op een verantwoorde manier, de kapitaalsteun van de Staat terug te betalen”, aldus Ronald Latenstein, voorzitter van de Raad van Bestuur.