Go to content
Attention:

AFM Portaal en AFM-website niet bereikbaar komend weekend

Vanaf vrijdag 4 oktober 21.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is het AFM Portaal niet bereikbaar. Vanaf zaterdag 5 oktober 06.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is de AFM-website niet bereikbaar.

Robeco Institutional Asset Management B.V.

Robeco Institutional Asset Management B.V.

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 03 apr 2009 - 17:31
Statutaire naam Robeco Institutional Asset Management B.V.
Titel Voorlopige resultaten over 2008 van niet-beursgenoteerde private-equityfondsen in Robeco Private Equity
Bericht Rotterdam, 03 april 2009 BEKENDMAKING Voorlopige resultaten over 2008 van niet-beursgenoteerde private-equityfondsen in Robeco Private Equity Private equity had in 2008 te maken met moeilijke marktomstandigheden. De invloed van de economische neergang en de financiële crisis op de private-equitysector kwam tot uiting in een gebrek aan vreemd vermogen voor nieuwe transacties, toenemende druk op winstcijfers van bedrijven, een slecht verkoopklimaat en een aanzienlijke neerwaartse druk op waarderingen. Gezien de huidige marktomstandigheden en de tijd die nodig is om de gecontroleerde cijfers over 2008 te presenteren voor Robeco Private Equity (naar verwachting in juni 2009), willen wij graag alvast de voorlopige resultaten over 2008 van de niet-beursgenoteerde private-equitybeleggingen in de portefeuille van Robeco Private Equity bekend maken. Deze beleggingen zijn opgenomen in de portefeuille van Robeco Global Private Equity C.V., waaraan Robeco Private Equity een stortingsverplichting heeft ter waarde van USD 11,5 miljoen. In de onderstaande tabel is de ongerealiseerde waardeverandering te zien van Robeco Global Private Equity C.V. gedurende het jaar 2008. In de rechterkolom staat het percentage private-equityfondsen waarin Robeco Global Private Equity C.V. heeft belegd en waarvan de eindejaarcijfers reeds beschikbaar zijn. Omdat nog niet alle fondsen hun gecontroleerde cijfers per het einde van het jaar hebben kunnen leveren, kunnen de definitieve gecontroleerde cijfers over 2008 afwijken van de hieronder gepresenteerde cijfers. % niet-gerealiseerde waardeverandering in 2008 (voorlopig) % van het totaal aan private-equityfondsen dat cijfers per jaareinde heeft aangeleverd Robeco Global Private Equity C.V. -19%* 85% * Merk op dat een deel van deze ongerealiseerde waardedaling reeds verwerkt is in de cijfers die gepubliceerd zijn in het verslag over het vierde kwartaal van 2008. Ten opzichte van deze cijfers bedraagt de additionele waardedaling ongeveer 13%.

Datum laatste update: 06 oktober 2024