Go to content
Attention:

AFM Portaal en AFM-website niet bereikbaar komend weekend

Vanaf vrijdag 4 oktober 21.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is het AFM Portaal niet bereikbaar. Vanaf zaterdag 5 oktober 06.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is de AFM-website niet bereikbaar.

Koninklijke Heijmans N.V.

Koninklijke Heijmans N.V.

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 09 dec 2008 - 07:20
Statutaire naam Koninklijke Heijmans N.V.
Titel Heijmans past organisatie verder aan
Bericht ’s-Hertogenbosch – Na eerdere berichtgeving over het vervallen van 200 arbeidsplaatsen bij de ondersteunende (staf)diensten bij Heijmans komen nog eens 450 extra arbeidsplaatsen in de meer operationele sfeer te vervallen. Het betreft zowel direct als indirect personeel in Nederland. Er verdwijnen arbeidsplaatsen bij Vastgoed, Woningbouw, Utiliteitsbouw en Wegenbouw. Door de ingreep moet de organisatie kosteneffectiever gaan opereren. Aanleiding voor de maatregel is: • herpositionering van Woning- en Utiliteitsbouw • betere afstemming van aanwezige capaciteit en verwachte volumes • meer efficiency door minder vestigingen en minder regio’s De vastgoedbranche ondervindt de gevolgen van de verslechterde marktomstandigheden. De organisatie van zowel Vastgoed als Woningbouw wordt aangepast, daarbij rekening houdend met lagere aantallen te verkopen en te bouwen nieuwe woningen. Voor de activiteiten op het gebied van Utiliteitsbouw wordt minder werk voorzien als gevolg van een selectief aannemingsbeleid. In de markt voor Wegenbouw is er overcapaciteit van asfalt. Mede als gevolg daarvan komen bij deze activiteit arbeidsplaatsen te vervallen. Het vervallen van de 450 extra arbeidsplaatsen wordt gerealiseerd door het beëindigen van tijdelijke contracten, natuurlijk verloop en gedwongen ontslagen. Dit zal in de loop van 2009 zijn beslag gaan krijgen.

Datum laatste update: 06 oktober 2024