Go to content
Attention:

AFM Portaal en AFM-website niet bereikbaar komend weekend

Vanaf vrijdag 4 oktober 21.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is het AFM Portaal niet bereikbaar. Vanaf zaterdag 5 oktober 06.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is de AFM-website niet bereikbaar.

Galapagos NV

Galapagos NV

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 06 mrt 2008 - 07:32
Statutaire naam Galapagos NV
Titel Galapagos verkrijgt Amerikaanse Level 1 ADR notering en heft AIM notering op
Bericht Mechelen, België; 6 maart 2008 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij een Level 1 American Depositary Receipt (ADR) notering in de Verenigde Staten heeft verkregen. De notering aan de Alternative Investment Market (AIM) van de London Stock Exchange zal worden opgeheven. De ADR-1 notering van Galapagos De Raad van Commissarissen van Galapagos heeft haar goedkeuring gegeven aan een Level 1 ADR notering met Over-The-Counter (OTC) Pink Sheet handel onder het ticker symbool GLPYY en CUSIP nr 36315X101. De handel zal van start gaan in de week van 10 maart 2008. Elke ADR komt overeen met één gewoon Galapagos aandeel. De Bank of New York is aangesteld als bank voor deze notering. De gewone aandelen van Galapagos worden verder verhandeld aan Euronext Amsterdam en Euronext Brussel. “Het ADR programma is onderdeel van onze strategie om de zichtbaarheid van het bedrijf voor investeerders in de VS te vergroten,” aldus Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. “Galapagos is interessant geworden voor Amerikaanse investeerders vanwege onze strategische allianties met grote farma-partners en de geplande initiatie van klinische testen dit jaar. We willen onze aandeelhouderbasis verbreden, en deze ADR notering biedt investeerders in de VS de gelegenheid om te participeren in het succes van Galapagos. Het is bovendien voor ons aantrekkelijk dat de Level 1 ADR geen extra financiële rapportage vereist (zoals Sarbanes Oxley) en ook geen bijkomende kosten met zich meebrengt.” Opheffing van de AIM notering De Raad van Commissarissen van Galapagos heeft ingestemd met het beëindigen van de handel in Galapagos aandelen aan de AIM met ingang van 7 april 2008. De AIM listing heeft aan haar doel beantwoord, namelijk om aan voormalige BioFocus plc aandeelhouders de mogelijkheid te bieden om in het VK de Galapagos aandelen te verhandelen die in ruil voor BioFocus plc aandelen werden verkregen. Het aantal Crest Depository Interests (CDI), waarbij

Datum laatste update: 06 oktober 2024