Go to content
Attention:

AFM Portaal en AFM-website niet bereikbaar komend weekend

Vanaf vrijdag 4 oktober 21.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is het AFM Portaal niet bereikbaar. Vanaf zaterdag 5 oktober 06.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is de AFM-website niet bereikbaar.

Unibail-Rodamco

Unibail-Rodamco

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 20 nov 2006 - 08:01
Statutaire naam Unibail-Rodamco
Titel Rodamco Europe verkoopt deel winkelportefeuille in Nederland
Bericht Rotterdam, 20 november 2006 - Rodamco Europe N.V. de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en -manager in de Europese winkelsector, verkoopt winkeleenheden verspreid over Nederland aan Beleggings Fonds Nederland, een groep particuliere beleggers, voor een bedrag van ongeveer €41 miljoen. Dit bedrag ligt boven de laatste boekwaarde. De verkoop heeft plaatsgevonden tegen een netto- aanvangsrendement van 5,1%. Het betreft in totaal 70 winkeleenheden met een totaal bruto verhuurbaar oppervlak van ongeveer 18.000 m2 en circa 13 bovenliggende woningen in onder meer Venlo, Eindhoven, Dordrecht en Den Haag. De verkoop is begeleid door Kroese & Paternotte. De transactie heeft plaatsgevonden op 17 november 2006. De verkoop past in het beleid van desinvesteren van niet-kern beleggingen en vergroot Rodamco Europe’s focus op topkwaliteit winkelonroerendgoed, voornamelijk dominante winkelcentra in belangrijke Europese steden. In juli 2006 berichtte Rodamco Europe al over de desinvestering van een deel van de portefeuille in Nederland, waaronder winkels en appartementen.

Datum laatste update: 07 oktober 2024