Go to content
Draka Holding N.V.

Draka Holding N.V.

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 16 nov 2006 - 08:00
Statutaire naam Draka Holding N.V.
Titel Draka verwacht voor 2006 een bedrijfsresultaat van ten minste € 88 miljoen en een nettoresultaat van ten minste € 45 miljoen
Bericht DRAKA VERWACHT VOOR 2006 EEN BEDRIJFSRESULTAAT VAN TEN MINSTE € 88 MILJOEN EN EEN NETTORESULTAAT VAN TEN MINSTE € 45 MILJOEN (BEIDE EXCLUSIEF INCIDENTELE POSTEN) STOP, SWAP & SHARE PROJECTEN VERLOPEN VOLGENS PLANNING VERDERE REDUCTIE VAN OPERATIONEEL WERKKAPITAALRATIO De Raad van Bestuur van Draka Holding N.V. verwacht 2006 af te sluiten met een bedrijfsresultaat van ten minste € 88 miljoen (2005: € 37,6 miljoen) en een nettoresultaat van ten minste € 45 miljoen (2005: € 6,5 miljoen), beide exclusief incidentele posten . Het operationele werkkapitaal zal als percentage van de omzet naar verwachting dalen tot onder 19% ondanks de forse stijging van de grondstoffenprijzen in 2006. De naar verwachting forse verbetering van de resultaten is te danken aan de combinatie van verbeterende marktomstandigheden, met name in Europa, de voortgaande verlaging van de kostenbasis en een hogere efficiëntie in de fabrieken. Mede dankzij de verbeterende marktomstandigheden in Europa verwacht Draka volumegroei in al haar drie marktsegmenten te realiseren: in laagspanningskabel, speciaalkabel en communicatiekabel. De volumegroei in de tweede jaarhelft 2006 zal naar verwachting enigszins achterblijven ten opzichte van de uitzonderlijk sterke eerste zes maanden van dit jaar (8,7%). Daarentegen zal de forse stijging van de grondstoffenprijzen (koper en polymeren) in de tweede jaarhelft een geringere negatieve invloed op de marge hebben dan in de eerste zes maanden van 2006. Redenen hiervoor zijn de doorgevoerde prijsverhogingen en een stabilisatie van de grondstoffenprijzen in de afgelopen drie maanden.

Datum laatste update: 28 juli 2024