Go to content
Attention:

AFM Portaal en AFM-website niet bereikbaar komend weekend

Vanaf vrijdag 4 oktober 21.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is het AFM Portaal niet bereikbaar. Vanaf zaterdag 5 oktober 06.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is de AFM-website niet bereikbaar.

Essent N.V.

Essent N.V.

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 03 aug 2006 - 08:13
Statutaire naam Essent N.V.
Titel Essent bereikt principe overeenkomst met Cinven en Warburg Pincus over verkoop kabelactiviteiten voor 2,6 miljard Euro.
Bericht Essent verkoopt Essent Kabelcom aan Cinven, een Europese private equity investeerder en Warburg Pincus, een wereldwijd opererend private equity bedrijf. Warburg Pincus en Cinven hebben een principe overeenkomst om ook Casema te kopen. Warburg Pincus is bovendien de eigenaar van Multikabel. De verkoop past in de strategie van Essent om zich te concentreren op energie en brengt Essent Kabelcom de gewenste schaalgrootte om goed te kunnen groeien in de zich consoliderende telecom- en kabelbranche. Het principe akkoord ligt nu voor advies bij de Centrale Ondernemings Raad. Een definitieve transactie zal onderworpen zijn aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.