Go to content
Galapagos NV

Galapagos NV

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 07 jun 2006 - 08:03
Statutaire naam Galapagos NV
Titel GlaxoSmithKline en Galapagos gaan een langdurige alliantie aan voor de ontwikkeling van een geneesmiddel voor artrose
Bericht · Ontwikkeling van klinisch getest medicijn voor artrose · €4 miljoen betaling voor toegang tot Galapagos’ technologie · Maximaal €130 miljoen aan betalingen voor twee producten · Double digit royalties op de verkopen van producten uit de alliantie · Investering van maximaal €3 miljoen in Galapagos aandelen bij het behalen van een vastgestelde toekomstige onderzoeksdoelstelling Philadelphia, Verenigde Staten en Mechelen, België; 7 juni 2006 - GlaxoSmithKline (NYSE: GSK) en Galapagos NV (Euronext & LSE: GLPG) kondigen vandaag gezamenlijk de oprichting aan van een wereldwijde en langdurige alliantie voor de ontwikkeling van een geneesmiddel voor artrose. GSK gaat via de vorig jaar opgerichte divisie “Center of Excellence for External Drug Discovery (CEEDD)”, met Galapagos samenwerken om klinisch geteste geneesmiddelen te leveren aan GSK’s wereldwijde R&D organisatie. De alliantie bouwt voort op de expertise van Galapagos’ target en drug discovery programma in artrose.

Datum laatste update: 01 september 2024