Go to content
Attention:

AFM Portaal en AFM-website niet bereikbaar komend weekend

Vanaf vrijdag 4 oktober 21.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is het AFM Portaal niet bereikbaar. Vanaf zaterdag 5 oktober 06.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is de AFM-website niet bereikbaar.

Ageas N.V.

Ageas N.V.

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 01 feb 2006 - 10:47
Statutaire naam Ageas N.V.
Titel Fortis rondt overname O'Connor & Company af
Bericht Fortis, de internationale financiële dienstverlener, heeft vandaag de afronding van de overname van het in Chicago gevestigde O'Connor & Company bekendgemaakt. De clearingactiviteiten van Fortis op de Amerikaanse aandelen-, futures- en optiemarkten worden met de overname aanzienlijk uitgebreid. De acquisitie is op 9 november 2005 bekendgemaakt en heeft inmiddels de noodzakelijke goedkeuringen van alle toezichthouders, beurzen en clearingorganisaties verkregen. Fortis zal de komende maanden de huidige clearingactiviteiten in Chicago met die van O'Connor & Company samenvoegen, waardoor de omvang van de activiteiten en het marktaandeel meer dan verdrievoudigt. Beide bedrijven blijven onafhankelijk van elkaar opereren totdat de integratie een feit is. De nieuwe, gecombineerde organisatie zal daarna zo snel als mogelijk verder gaan onder de naam Fortis Clearing US. William C. Floersch, voorzitter en CEO van O'Connor & Company, wordt de CEO van Fortis Clearing US. Russell Levens, CEO van Fortis Clearing Chicago, krijgt de functie van Chief Commercial Officer. Fortis Clearing is onderdeel van de Merchant Banking business van Fortis Bank. De onderneming is één van de grootste onafhankelijke third-party clearingbedrijven in Europa, Azië/Pacific en de Verenigde Staten en biedt diensten aan op de derivaten-, aandelen-, obligatie- en goederenmarkten. Naast het kantoor in Chicago heeft Fortis Clearing vestigingen in Amsterdam, Frankfurt, Hongkong, Londen, Singapore en Sydney, met samen meer dan 500 medewerkers. Het is als General Clearing Member actief op 21 beurzen en heeft door middel van overeenkomsten met derden toegang tot andere vooraanstaande beurzen. O'Connor & Company is in 1959 in Chicago opgericht door Edmund en William O'Connor, pioniers in de derivatenhandel die de Chicago Board Options Exchange hielpen opzetten. O'Connor & Company heeft eveneens kantoren in Summit, NJ en San Francisco. In 2001 betrad Fortis met Fortis Clearing Chicago de Amerikaanse markt,

Datum laatste update: 06 oktober 2024