Go to content
Attention:

AFM Portaal en AFM-website niet bereikbaar komend weekend

Vanaf vrijdag 4 oktober 21.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is het AFM Portaal niet bereikbaar. Vanaf zaterdag 5 oktober 06.00 uur tot zondag 6 oktober 21.00 uur is de AFM-website niet bereikbaar.

Ageas N.V.

Ageas N.V.

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 01 nov 2005 - 10:18
Statutaire naam Ageas N.V.
Titel Fortis rondt overname Atradius Factoring af
Bericht Na het verkrijgen van de goedkeuring van de toezichthouders in Duitsland en Frankrijk heeft Fortis vandaag met succes de overname van de activiteiten van Atradius Factoring afgerond. Deze activiteiten worden ontplooid in Denemarken, Zweden, Frankrijk, Duitsland en Italië. Ook de zakelijke overeenkomst waarbij Fortis en Atradius gebruik gaan maken van elkaars Europese distributienetwerk ligt op schema. De nadruk van deze samenwerking ligt op factoring en kredietverzekeringen. De activiteiten van Atradius Factoring (dat 150 hoogopgeleide medewerkers in dienst heeft) worden geïntegreerd in Fortis Commercial Finance en zullen binnen afzienbare termijn onder de naam Fortis verder gaan. Karel De Boeck, CEO van Commercial & Private Banking van Fortis: “Sinds de aankondiging in juli is al veel werk verzet. Hieruit is eens te meer gebleken hoe goed de activiteiten van Atradius Factoring en Fortis bij elkaar passen. Dankzij onze huidige leiderschapspositie, in combinatie met de vaardigheden en best practices van de twee entiteiten, kunnen wij onze klanten in het vervolg nog betere diensten en producten aanbieden. Wij hebben grote ambities voor de factoringactiviteiten in Europa. Met deze overname zetten wij een belangrijke strategische stap in de realisatie van onze doelstellingen.” Wilfried Verstraete, CEO van Atradius: “Wij hechten groot belang aan een aanhoudend hoge kwaliteit en continue verbetering van de dienstverlening aan de klanten van Atradius. De verkoop van de factoringbedrijven van Atradius aan Fortis leidt tot een verbetering van de operationele efficiëntie, een breder pan-Europees bereik en een sterkere financieringscapaciteit. Voor de klanten van de factoringactiviteiten brengt dat aanzienlijke voordelen met zich mee. Door de zakelijke overeenkomst die Atradius daarnaast met Fortis heeft gesloten, kunnen wij ons richten op onze kernactiviteiten en de maximalisering van de waarde daarvan. Dit terwijl wij onze klanten in factoring van verbeterde producten en

Datum laatste update: 06 oktober 2024