Terug

Coronavirus en de AFM

De impact van het coronavirus op onze samenleving is groot. De maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te controleren hebben forse gevolgen, zeker ook voor de financiële markten. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en onderhouden nauw contact met alle betrokken partijen.

Gevolgen werkzaamheden

Over de gevolgen van de coronacrisis voeren we continu overleg met het ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank. In Europees verband werkt de AFM samen met haar collega’s van de nationale financiële toezichthouders. Onder leiding van bijvoorbeeld de European Securities and Markets Authority (ESMA) worden aanbevelingen en richtlijnen uitgevaardigd richting de financiële sector. Deze zijn terug te vinden in het nieuwsoverzicht.

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de uitvoering van onze werkzaamheden en onze bereikbaarheid. Uiteraard werken alleen die medewerkers nog op kantoor voor wie het werk fysieke aanwezigheid op kantoor vraagt. Wij ontvangen alleen strikt noodzakelijk bezoek en enkel op afspraak. 

Informatie delen

Delen via: deel
Alle onderwerpen