Terug

Informatiedocument

Bepaalde aanbieders van effecten zijn verplicht het Informatiedocument aan beleggers beschikbaar te stellen. Deze verplichting geldt voor aanbieders van effecten die van de prospectusplicht zijn vrijgesteld doordat de totale tegenwaarde van de aanbieding minder dan €5 miljoen is. Als belegger moet u het Informatiedocument kunnen lezen vóórdat u dergelijke effecten koopt. Het Informatiedocument kan bijvoorbeeld op een duidelijke wijze via de website van de aanbieder beschikbaar worden gesteld.

Wat is het Informatiedocument?

Met het Informatiedocument krijgt een belegger inzicht in de kosten, risico’s en het rendement van de belegging. De vorm van het Informatiedocument is gestandaardiseerd, waardoor je verschillende beleggingen gemakkelijk kunt vergelijken.

Aanbiedingen met een totale tegenwaarde van minder dan €5 miljoen moeten voorafgaand bij de AFM worden gemeld. Bij deze melding moet ook het Informatiedocument aan de AFM worden verstrekt. De AFM heeft door deze meldplicht een beter zicht op de aanbiedingen die van de vrijstelling gebruikmaken. De AFM toetst deze beleggingen en het Informatiedocument niet. Het blijven vrijgestelde beleggingen buiten toezicht van de AFM.

Informatie delen

Delen via: deel
Alle onderwerpen over advies